Categorie: Pizza recepten

Pizza recept quattro formaggi

Pizza recept quattro formaggi

De ‘vier kazen’ pizza is een beroemde variant die het heel goed doet in Nederland. De lekkere zoutige smaak van de oude kaas en de Parmazaan, smaken goed in combinatie met de pittigheid van de gorgonzola en de romigheid van de mozzarella. Het is niet voor niets een klassieker. In het recept wordt een richtlijn gegeven voor de hoeveelheid aan kaas die je kunt gebruiken. Uiteraard kun je hier zelf naar smaak in variëren. Probeer wel te zorgen dat je van alle kazen een redelijke hoeveelheid gebruikt, want je wilt niet dat 1 smaak alle anderen gaat overheersen. Geniet ervan.

Pizza recept ananas hawai

Pizza recept ananas / hawai

Een heerlijk ingrediënt voor op je pizza is natuurlijk ananas. Het geeft frisheid, zoetigheid en het maakt je pizzavulling heerlijk smeuïg.

Pizza primavera (lente)

Een heerlijke primavera pizza. Heerlijke variant met lekkere lente groente.

Pizza spinazie

Pizza spinazie, ei en prosciutto

Heerlijke pizza spinazie, ei en prosciutto. Een leuke recept van Jamie Oliver voor meerdere mini pizza's. Natuurlijk is het recept ook te gebruiken voor meerdere grote pizza's. De bereiding is gemakkelijk en snel net als de meeste recepten van Jamie Oliver. De smaken puur en authentiek.

Pizza geitenkaas

Pizza met geitenkaas, honing en rucola

Een heerlijke frisse combinatie van pizza met geitenkaas, het zoete van honing en pittige rucola.

Pizza mozzarella met tomaat en basilicum

Deze heerlijke pizza is één van de klassiekers. Italiaanse pizza's blinken doorgaans uit door hun eerlijke, eenvoudige ingrediënten, die goed bij elkaar passen. In combinatie leidt dit tot een authentieke Italiaanse beleving. Lees ook de variaties en tips onder het recept.

pizza margarita

Pizza margarita

De pizza margarita is genoemd naar Margaretha van Savoye, die koningin was van Italië aan het eind van de achttiende eeuw.

Pizza calzone

Pizza calzone met jouw beleg!

Een lekkere pizza calzone is een dubbelgeslagen pizza gevuld met de ingrediënten die jij lekker vindt!

Mini pizza's bladerdeeg

Mini pizza’s, leuke en lekkere hapjes

Op zoek naar originele hapjes? Deze snel te maken mini pizza’s zullen een groot succes zijn bij bijvoorbeeld de borrel of op een kinderfeestje.

Pizza zonder kaas

Als je pizza zegt, zeg je, als het om 'beleg' gaat misschien kaas. Maar wat als je geen kaas lust?